حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ غلام علی خلدی فراز

النَّاسُ مَوتى وأَهلُ العِلمِ أَحْيَاءُ

 

غلامِ علی است آن‌که برفراز خُلدِ بَرین است 

یارِ حسین است آن‌که مُهرِ جهاد بر جَبین است 

 

دوران تحصیل

دانشمندی فرزانه، فاضلی آگاه، خطیبی توانا و زاهدی وارسته، حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج شیخ غلام علی خلدی فراز، مُبَلّغ پرتلاش و مروّج مذهب بود.

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز روحانی دلسوز، مؤمنی فهیم، شخصیتی خدوم، مجاهدی خستگی ناپذیر؛ مرید واقعی حضرت امام خمینی و یار دیرین انقلاب بود که عمری را در راه اعتلای کلمه توحید کوشید و خدمات ارزشمندی را به اسلام و روحانیت کرد.

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز در سال 1350 هجری قمری  مطابق با 1313 هجری شمسی در محله دستگرد خیار اصفهان دیده به جهان گشود و از سن 17 سالگی درس طلبگی را آغاز نمود و در طی دوران تحصیل از اساتید برجسته ای همچون آیة الله حاج مصطفی آقایی، آیة الله حاج آقا رحیمیان، آیة الله حاج احمد فیاض، آیة الله حاج شیخ علی مشکات و آیة الله شمس آبادی استفاده کرد.

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز از محضر آیة الله خادمی، آیة الله صادقی، آیت الله صافی و آیة الله مظاهری، در مدرسه صدر اصفهان و در درس خارج فقه و اصول بهره‌های فراوان برد. آیة الله مظاهری در وصف او فرمود: او درک عمیقی از مسائل داشت، او هم خوب حرف می‌زد و هم حرف خوب می‌زد.

 

روحانی وارسته

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز یک روحانی وارسته و مهذب بود وی هرگز به ظواهر دنیا آلوده نشد و این جمله حضرت امام خمینی همواره سرلوحه زندگیش قرار داشت که فرمود: هیچ چیزی به زشتی دنیاگرایی روحانیت نیست و هیچ وسیله‌ای هم نمی‌تواند بدتر از دنیاگرایی، روحانیت را آلوده کند.

دوران تبلیغ

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز درد دین داشت و برای ترویح و تبلیغ دین سر از پا نمی‌شناخت و با سفر به مناطق مختلف استان و اعزام روحانیون تبلیغی به شهرها، در تربیت نسل جوان نقش به سزایی ایفا می‌کرد و از آن جایی که با آیات عظام شمس‌آبادی و خادمی ارتباط صمیمی داشت؛ از پشتیبانی آن دو بزرگوار در مأموریت‌های خطیر خود بهره می‌برد.

 

دوران مبارزه

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز را بدون انقلاب اسلامی و بدون حضرت امام خمینی رحمت الله علیه نمی‌شود شناخت. آن بزرگوار از سال 1341 که حضرت امام خمینی مبارزات خود را علیه رژیم مستبد طاغوت شروع کردند، با تمام وجود آماده مبارزه شد و تربیت جوانان انقلابی را به عهده گرفت. آن بزرگوار اولین روحانی بود که قبل از انقلاب، جوانان را با نماز جمعه آشنا کرد.

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز در تربیت جوانان انقلابی بسیار موفق بود به گونه‌ای که رژیم منحوس پهلوی تاب نیاورد و بیش از بیست نفر آنان را توسط ساواک دستگیر کرد و به زندانهای طولانی محکوم نمود.

 

منزل حاج شیخ غلام علی خلدی فراز مرکز نشست روحانیون مبارز بود و در سفری که قبل از انقلاب آیت الله رفسنجانی به اصفهان آمده بود میهمان ایشان شد و به همین خاطر، آن بزرگوار چندین بار توسط ساواک دستگیر و به زندان افتادند.

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز به علت سخنرانی علیه انقلاب سفید، در بهمن ماه سال 1341 دستگیر و حدود یک ماه در زندان به سر برد و در سال 1342 به دلیل اعتراض به وجود عکس شاه در مجلس جشن مراجعت حضرت امام خمینی، مجددا دستگیر شد.

 

با هدایت و راهنمایی حاج شیخ غلام علی خلدی فراز اولین اعلامیه امام در رابطه با رفراندوم شاه به دیوارهای محل چسبانیده شد و در16و17دی ماه 1345در مسجد محل، ضمن افشاگری بر علیه رژیم منحوس پهلوی، حکومت شاه را نقد کرد و از شخصیت بی نظیر حضرت امام خمینی سخن راند.

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز محور مبارزه مردم شریف استان اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری و شهر سامان شناحته می‎شد و در آشنائی مردم با حضرت امام خمینی و انقلاب اسلامی نقش بسزائی داشت. می‌توان گفت مردم این دو استان در سال1345 با نام آیة العظمی خمینی توسط این شخصیت مبارز آشنا شدند و کم کم عشق و علاقه آنها نسبت به امام بیشتر شد. وی که خطیبی توانا بود با سخنرانی‌های پرشور و حماسی، همگان را تهییج می‌کرد و برای حرکت انقلابی آماده می‌ساخت.

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز که محور مبارزه دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری بود در سال 1354 در آخرین بار به اتهام فعالیت‌های سیاسی و رهبری یک گروه انقلابی و مبارز ضد دولت شاهنشاهی دستگیر شد و به ده سال حبس جنایی محکوم گردید و بعد از 23 ماه همزمان با پیروزی انقلاب و آزاد سازی انقلابیون توسط مردم خداجوی، ایشان هم به همراه دوستانشان در تاریخ 27/5/1356 از زندان ساواک رهایی یافت.

 

 

 

انقلابی متعبد

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز یک انقلابی متعبد بود، برداشت وی از دین به طور کامل علوی و ولائی بود، هیچ‌گاه از دین برداشت‌های روشنفکرانه غربی یا شرقی نداشت. کمتر می‌شود روحانی مبارز باشد اما متجدد نشود، او ضمن این که انقلابی و مبارز بود بسیار متعبد بود، همان فقه سنتی که میراث گرانبهای امام باقر و امام صادق علیهم‌السلام بود را دنبال می‌کرد، همان شیوه عزاداری که اهل بیت عصمت و طهارت سفارش کرده بودند را انجام می‌داد.

 

اگر بخواهیم بدانیم حاج شیخ غلام علی خلدی فراز در رابطه با انقلاب چه کشید است باید از زبان امام بشنویم حضرت امام خمینی در این رابطه می‌فرماید: در جمود حوزه‌های علمیه آن زمان که هر حرکتی را متهم به حرکت مارکسیستی و یا حرکت انگلیسی می کردند‏،‏ تنی چند از عالمان دین باور دست در دست مردم کوچه و بازار‏،‏ مردم فقیر و زجرکشیده گذاشتند و خود را به آتش و خون زدند و از آن پیروز بیرون آمدند‏.‏

حضرت امام خمینی در ادامه می‌فرماید:  در سال ‏41 ‏سال شروع انقلاب اسلامی و مبارزه روحانیت اصیل در مرگ آباد تحجر و مقدس مابی چه ظلم ها بر عده ای روحانی پاکباخته رفت،‏ چه ناله های دردمندانه کردند‏،‏ چه خون دل ها خوردند‏،‏ متهم به جاسوسی و بی دینی شدند ولی با توکل بر خدای بزرگ کمر همت را بستند و از تهمت و ناسزا نهراسیدند و خود را به طوفان بلا زدند و در جنگ نابرابر ایمان و کفر‏،‏ علم و خرافه ‏،‏ روشن فکری و تحجرگرایی سرافراز ولی غرقه به خون یاران و رفیقان خویش پیروز شدند‏.‏

در 15 خرداد 42 مقابله با گلوله تفنگ و مسلسل شاه نبود که اگر تنها این بود مقابله را آسان‏ مى‏نمود. بلکه علاوه بر آن از داخل جبهه خودى گلوله حیله و مقدس مآبى و تحجر بود؛ گلوله زخم زبان و نفاق و دورویى بود که هزار بار بیشتر از باروت و سرب، جگر و جان را مى‏سوخت و مى‏درید. در آن زمان روزى نبود که حادثه‏اى نباشد، ایادى پنهان و آشکار امریکا و شاه به شایعات و تهمت ها متوسل شدند حتى نسبت تارک الصلاة و کمونیست و عامل انگلیس به افرادى که هدایت مبارزه را به عهده داشتند مى دادند.

 

 

زهی سعادت حاج شیخ غلام علی خلدی فراز که توشه‌های ارزشمند به همراه برد و یادگاران بسیاری بجا گذاشت. یکی از یادگاران او تجدید بنای مسجد امیر المؤمنین (پیر عنایت) دستگرد است که یکی از پایگاه‌های انقلاب به حساب می‌آید.

 

بعضی‌ها از تولد تا مرگ زندگی می‌کنند و بعضی‌ها از تولد تا ابدیت زندگی می‌کنند و حاج شیخ غلام علی خلدی فراز از این گروه بود.

 

پایان زندگانی هرکس به مرک اوست 

جز مرد حق که مرگ او سرآغاز دفتر است

 

 

حاج شیخ غلام علی خلدی فراز در تاریخ جمعه ۸ آذر ۱۳۹۲ مصادف با ٢٥ محرم ١٤٣٥و در روز شهادت امام زین العابدین علیه السلام طی گذرانده مراحل سخت بیماری، دعوت حق را لبیک گفت و در کنار مزار شهدای دستگرد اصفهان به خاک سپرده شد.

روحش شاد، یادش گرامی و راه‌اش پر رهرو باد.

 

 

 

نوشته های مشابه

← نوشته قبلی

نوشته بعدی →

1 Comment

  1. روحشان غریق رحمت الهی. ان شاالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *