اقامه نماز جمعه در شهر آیت الله سید ابوالحسن مدیسه‌ای

به مناسبت هفتاد و دومین سالگرد ارتحال بزرگ مرجع جهان تشیع، حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، نماز جمعه این هفته 2 شهریور 1397(1) به امامت حجة الاسلام و المسلمین حسن صفرزاده تهرانی امام جمعه شهر زاینده رود در زادگاه این زعیم جهان شعیه برگزار شد.

 

این مراسم چند سالی است که برای بزرگداشت بزرگ مرجع علی الاطلاق جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن موسوی اصفهانی معروف به آیت الله مدیسه‌ای رضوان الله تعالی علیه، به ابتکار حجة الاسلام و المسلمین حسن صفرزاده تهرانی در زادگاه حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای (2) برگزار می‌شود.

 

امام جمعه شهر زاینده رود در خطبه‌های نماز جمعه به این مناسبت اشاره کرد و گفت: امروز در این مکان مقدس (3) جمع شده‌ایم تا یاد و خاطره بزرگ مرجع علی الاطلاق جهان تشیع، حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، را گرامی بداریم.

حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، پدر شهید و از خاندان علم و تقوا و اولین مرجع مطلق و عامه جهان تشیع است. دعای پدر در حق وی و در خواست پدر از امام زمان توفیقات فراوان را برای آن بزرگوار رقم زد که از آن جمله اجتهاد در  23 سالگی است.

 

حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، از محضر اساتیدی بزرگواری مانند حضرات عظام آیت الله شیخ محمد حسن نجفی، معروف به صاحب جواهر، آیت الله میرزا محمد حسن شیرازی رهبر جنبش تنباکو، آیت الله سید محمد کاظم یزدی صاحب عروة الثقی و صاحب حکم جهاد با استعمار، آیت الله آخوند خراسانی صاحب کفایه و آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی دوم صاحب حکم جهاد، بهره برد و به درجه اجتهاد رسید.

 

حضرات عظام علامه طباطبایی، آیت الله میرزاهاشم آملی، آیت اللّه العظمی سید محسن حکیم، آیت اللّه سید هادی میلانی، آیت اللّه العظمی گلپایگانی، شهید آیت الله دستغیب و شهید آیت الله مدنی و آیت الله مرعشی نجفی، از محضر حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، کسب فیض کردند و افتخار شاگردی آن بزرگوار را داشته‌اند.

پس از وفات آیت اللّه نایینی، مقام مرجعیت مطلق دینی شیعه به حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، رسید و با چهار هزار نماینده در ایران، عراق، افغانستان، سوریه، لبنان، کویت و دیگر نقاط جهان به مدت ده سال مرجعیت تام و مطلق جهان تشیع را به خود اختصاص داد.

 

یکی از کتب علمی حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، کتاب وسیلة النجاة است که دهها مرجع بر آن حاشیه زده‌اند که یکی از آنها  کتاب تحریرالوسیله حضرت امام خمینی رحمه الله علیه است.

 

یکی از سجایای حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، ساده زیستی است که زبان زد عام و خاص بود در اوایل طلبگی حضرت آیت اللّه محمدتقی شیرازی مبلغی برای وی فرستاد تا منزلی برای خود تهیه کند، با آن که مستأجر بود تمامی مبلغ را خرج آذوقه مستمندان کرد.

یکی از سجایای ویژه حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، شهامت و شجاعت در فتوا بود یکی از فتاوائی که بدون توجه به جنجال آفرینی جاهلان و مقرضان با شجاعت تمام صادر کرد فتوای حرمت قمه زنی بود.

 

اعلان جهاد بر ضد انگلیس و فرانسه در زمان جنگ جهانی دوم، همراهی مجاهدان شیعه و اهل سنت، همگامی با فتوای میرزا محمدتقی شیرازی در انقلاب عراق، موضع گیری سخت در مقابل حاکمان مستبد عراق و صدها اقدام دیگر دلیل بر روشن بینی و شجاعت حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، است.

بعد از جنگ جهانی دوم سفیر انگلیس مبلغی را برای حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، می‌آورد تا با آن بعضی از مساجد آسیب دیده در جنگ را ترمیم کند، آن بزرگوار مبلغ را گرفت و صدهزار دینار به آن اضافه کرد و به سفیر پس داد و به وی دستور داد تا مبلغ را برای خانواده سربازان مسلمانی که در لشکر انگلیس اجیر شده و کشته شده اند؛ خرج کند و سفیر پس از ترک مجلس می‌گوید ما می‌خواستیم او را بخریم ولی او ما را خرید.

 

حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای، در شب نهم ذیحجه سال 1365قمری، در 81 سالگی دار فانی را وداع گفت و پیکر شریفش در صحن مطهر حضرت امام علی علیه السلام و کنار قبر فرزند شهیدش آرام گرفت.

سَلَامٌ عَلَیهِ یوْمَ وُلِدَ وَیوْمَ یمُوتُ وَیوْمَ یبْعَثُ حَیا

یادش گرامی، نامش زنده و راهش پر رهرو باد


(1) 2 شهریور 1397 مصادف با 12 ذی حجه 1439

(2) زادگاه حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای بنام شهر باغشاد در کنار شهر زاینده رود است و چون زیر مسافت شرعی است در آن نماز جمعه اقامه نمی شود و نمازگزاران در نماز جمعه شهر زاینده رود یا باغ بهادران شرکت می‌کنند.

(3) مسجد و حسینیه محله مدیسه. محله مدیسه یکی از محلات شهر باغشاد در شهرستان لنجان است و چه زیبا بود نام این شهر را مدیسه می‌نهادند چرا که زادگاه حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن مدیسه‌ای است و آوازه جهانی دارد اما متأسفانه به دلیل اختلافات محلی، از این نام که پیوند با بزرگ مرجع جهان تشیع دارد استفاده نکرده اند. 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

← نوشته قبلی

نوشته بعدی →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *