احکام روزه ماه رمضان: بخش17 : انواع کفاره روزه

کفاره روزه چند نوع است؟ کفاره روزه چهار نوع است:

  1. كفاره معذور
  2. كفاره تاخیر
  3. كفاره فرد یا کفاره تخییری
  4. كفاره جمع

 

  1. کفاره‌ی معذور چیست؟ و شامل چه کسانی می‌شود؟ کفاره‌ی معذور برای مریضی است كه روزه گرفتن برای او ضرر دارد و یا کسی که بین دو ماه مبارک رمضان بیمار بوده و نتوانسته روزه‌ی خود را قضا کند، در این صورت باید برای هر روز، یک فقیر را اطعام کند و روزه بر او لازم نیست.

 

  1. کفاره‌ی تأخیر چیست؟ و شامل چه کسانی می‌شود؟ کفاره‌ی تأخیر برای کسی است که روزه قضای ماه مبارک رمضان را تا ماه رمضان سال بعد نگرفته باشد، در این صورت باید برای هر روز، یک فقیر را اطعام کند و قضای روزه‌ها را بگیرد.

 

  1. کفاره‌ی فرد یا کفاره‌ی تخییری چیست؟ و برای چه کسانی است؟ کفاره فرد عبارت است 60 روز روزه یا اطعام60 فقیر و برای کسانی است که روزه را با خوردن و آشامیدن یا رساندن غبار غلیظ به حلق یا فرو بردن تمام سر در آب یا اماله كردن با چیزهاى روان یا باقى ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح روزه‌ی خود را باطل کند؛ در این صورت کفاره بر او واجب می‌شود و باید 60 روز روزه بگیرد یا 60 فقیر را به عنوان کفاره اطعام دهد و قضای آن روز را بگیرد.

 

  1. کفاره‌ی جمع چیست؟ و برای چه کسانی است؟ کفاره‌ی جمع عبارت است از گرفتن 60 روز روزه و اطعام60 فقیر با هم و برای کسانی است که العیاذبالله به خدا و پیامبر و جانشینان پیامبر عَلَيْهِمُ‌الْسَّلام، دروغی را نسبت دهد یا خود را جنب کند یا با همسر خود در حال حیض و نفاس، یا با غیر همسر نزدیکی کند یا با چیز حرام روزه خود را باطل کند؛ در این صورت کفاره جمع بر او واجب می‌شود یعنی هم باید 60 روز روزه بگیرد و هم 60 فقیر را اطعام کند و قضای آن روز را بگیرد.

 

  1. کسی که بعد از ظهر روزه‌ی‌ قضای ماه رمضان را ‌‌باطل‌‌‌کند چه حکمی دارد؟ باید سه روز، روزه‌ی پی در پی بگیرد یا 10 فقیر را اطعام نماید.

 

برای مطالعه دیگر احکام روزه ماه رمضان اینجا کلیک نمایید.

نوشته های مشابه

← نوشته قبلی

نوشته بعدی →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *