احکام روزه ماه رمضان: بخش 18: احكام کفاره‌ روزه‌

  1. آیا کفاره‌ی روزه فقط برای کسانی است که روزه خود را باطل می‌کنند؟ و مبطلی انجام می‌دهند؟ خیر کفاره‌ی روزه هم برای کسانی است که مبطلی را انجام می‌دهند و هم برای کسانی است که روزه نمی‌گیرند.

 

  1. كفاره‌ی باطل کردن روزه یا نگرفتن روزه چند نوع و چه مقدار است؟ کفاره‌ی روزه‌ی ماه مبارک رمضان دو نوع است یکی 60 روز روزه و دومی اطعام 60 فقیر است.

 

  1. آیا 60 روزه باید پی‌درپی باشد؟ 31 روز آن باید پی‌درپی باشد.

 

  1. آیا 60 فقیر یک‌مرتبه باید اطعام شوند؟ نه لازم نیست، می‌توان هرچند وقت تعدادی از فقرا را اطعام کرد تا 60 نفر تکمیل شود.

 

  1. آیا بجای 60 فقیر می‌شود یک فقیر را 60 بار اطعام کرد؟ کفاره‌ی 60 فقیر را نمی‌شود به یک فقیر داد اما اگر چند کفاره 60 تائی داشته باشید به همان تعداد، می‌تواند به یک فقیر داد. به این صورت که اگر کسی بخواهد ده کفاره‌ی 60 تائی بدهد، هر فقیر را می‌تواند ده بار اطعام کند.

 

  1. آیا بجای اطعام فقیر، می‌‌شود مبلغ آن را به فقیر داد؟ اگر اطمینان داریم که فقیر مبلغ را برای تهیه‌ی غذا یا نان مصرف می‌کند اشکال ندارد.

 

  1. برای اطعام 60 فقیر چه مبلغی باید پرداخت کرد؟ در شرائط فعلی برای هر روزه مبلغ 3 هزار و 500 تومان باید پرداخت شود.

 

  1. آیا مبلغ یک کفاره را می‌شود در چند مرحله پرداخت کرد؟ بله می‌شود به شرط آن که مبلغ یک کفاره‌ی تکرای به یک فقیر داده نشود.

 

  1. آیا می‌شود مسئولیت اِطعام فقرا را به کسی دیگر یا نهاد دیگری واگذار کرد؟ به شرط اطمینان به انجام، اشکالی ندارد.

 

  1. آیا مواد غذائی را به عنوان کفاره می‌شود به محل‌های جمع‌آوری کمک مؤمنانه، تحویل داد؟ بله بشرط آن که ذکر شود کفاره است و طبق حکم شرع عمل شود.

 

 11. آیا مبلغ کفاره را می‌شود به حساب رزمایش کمک‌های مؤمنانه، واریز کرد؟ بله بشرط آن که به مسئول حساب یادآوری شود و او طبق حکم شرع عمل کند.

 

برای مطالعه دیگر احکام روزه ماه رمضان اینجا کلیک نمایید.

نوشته های مشابه

← نوشته قبلی

نوشته بعدی →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *