خطبه‌های نماز جمعه شهر زاینده‌رود ۱7 بهمن‌‌ماه ۱۳۹۹ – 22 جمادی الثانی ۱۴۴۲

خطبه اول

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِین نَحمَدُهُ وَ نَسْتَعِینُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ و نَتَوَکّلُ عَلَیهِ، وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّم عَلی حَبیبِه وَ نَجیبه وَ خیَرَتِه فی خَلقه وَ حافِظِ سِرّه وَ مُبَلِّغِ رِسالاتِهِ سَیِّدِنا وَ نَبیِّنا اَبی‌القاسِم المُصطَفیٰ مُحَمَّد صَلَّى‌اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَسَلَّم، وَ عَلیٰ آلِه الاَطیَبینَ الاَطهَرینَ المُنتَجَبینَ الهُداةِ المَهدیینَ المَعصُومینَ، سیَّما بَقِیَّةَ اللهِ فی الاَرَضینَ رُوحی وَ اَرواحُ العالَمینَ لِتُرابِ مَقدَمِهِ الفَداءِ.

قال رسول صَلَّى الله عَلَیهِ وَآلِهِ وسَلَّمْ

هُوَ شَهْرٌ عَظِیمٌ…لَا یقَارِبُهُ شَهْرٌ مِنَ الشُّهُورِ حُرْمَةً، وَفَضْلًا عِنْدَ اللَّهِ، وَقَدْ کانَ أَهْلُ الْجَاهِلَیةِ تُعَظِّمُهُ فِی جَاهِلِیتِهَا، فَلَمَّا جَاءَ الْإِسْلَامُ، لَمْ ی یَزْدَدْ إِلَّا تَعْظِیمًا وَفَضْلًا.

اُوصِیكُمْ عِبَادَاللَّهِ ونَفْسِی بِتَقْوَى اللَّه

همه نمازگزاران را و خاصه خودم را به تقوای الهی سفارش می‌کنم و برای تقویت تقوای الهی به مناسبت ماه رجب مطالبی تقدیم می‌کنم.

 

ماه مبارک رجب فرصت بالندگی

ماه رجب بهار تعالی، فرصت بالندگی روحی، فصل شکوفائی معنوی و ماه آمادگی برای میهمانی خداست. ماه رجب، ماه با عظمتی است که هیچ ماهی به جلال و بزرگی آن نرسد، حتی در جاهلیت این ماه را بزرگ می‌شمردند و اسلام بر جلال و عظمت آن افزود، به همین خاطر کتب ادعیه در بیان اعمال ماه‌ها، بیان اعمال ماه رجب را بر تمام ماه‌ها مقدم انداخته‌اند.

روایات فراوانی از حضرت رسول صَلَّى الله عَلَیهِ وَآلِهِ وسَلَّمْ و ائمه اطهار عَلَیهِمُ‌السَّلام در باره این ماه مبارک رسیده است که حکایت از جلال و عظمت این ماه دارد.

حضرت رسول در مورد این ماه می‌فرماید: هُوَ شَهْرٌ عَظِیمٌ…لَا یقَارِبُهُ شَهْرٌ مِنَ الشُّهُورِ حُرْمَةً، وَفَضْلًا عِنْدَ اللَّهِ، وَقَدْ کانَ أَهْلُ الْجَاهِلَیةِ تُعَظِّمُهُ فِی جَاهِلِیتِهَا، فَلَمَّا جَاءَ الْإِسْلَامُ، لَمْ یَزْدَدْ إِلَّا تَعْظِیمًا وَفَضْلًا. ماه رجب ماه با عظمتی است، هیچ ماهی به حرمت و فضیلت آن نرسد و در جاهلیت این ماه را بزرگ می‌شمردند و اسلام بر جلال و عظمت آن افزود.

 

تنوع فرصت‌ها

بخاطر بهرمندی بهتر از فضیلت این ماه شریف و استفاده راحت‌تر از فرصت بالندگی روحی و توفیق بیشتر برای انابه و استغفار؛ خداوند تبارک و تعالی دو امکان و دو فرصت را در این ماه مبارک قرار داد است تا زمینه بهرمندی و استفاده بهتر و بیشتر حتی برای افراد کاهل براحتی فراهم شود:

امکان اول: قرار گرفتن موقعیت‌های متعدد و گوناگون در این ماه که قابل مقایسه با دیگر ماه‌های سال نیست.

امکان دوم: اعمال و دعاهای متعدد و گوناگون که از نظر کمی و کیفی نسبت به ماه‌های دیگر سال قابل مقایسه نیست.

 

موقعیت‌ها و زمان‌های شریف و مبارک

موقعیت‌ها و زمان‌های شریف و مبارک این ماه که هرکدام از آن موقعیت‌ها و زمان‌ها، اعمال و اداب خاص دارد؛ عبارت است از:

 

شب اول: شب بسیار مقدس

روز اول: ولادت امام محمدباقر عَلَیهِ‌السَّلام

پنج شنبه و شب جمعه اول: شب لیلة الرغائب

روز سوم: شهادت امام‌هادی عَلَیهِ‌السَّلام

روز دهم: ولادت امام جواد عَلَیهِ‌السَّلام

روز سیزدهم: میلاد باسعادت مولی المحدین امیرالمؤمنین علی عَلَیهِ‌السَّلام

شب و روز سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ایام البیض و اعتکاف

روز بیست‌وپنجم: شهادت امام موسی کاظم عَلَیهِ‌السَّلام

شب و روز بیست‌وهفتم: عید مبعث

و روز آخر ماه روز بسیار مقدس.

 

نسیم‌های رستگاری

از فرصت بی نظیر این ماه باید استفاده کرد رَسُول گرامی اسلام صَلَّى‌الله عَلَیهِ وَآلِهِ وسَلَّمْ می‌فرماید:

إنّ لِرَبِّکم فی أیامِ دَهرِکم نَفَحاتٍ، فَتَعَرَّضُوا لَهُ لَعَلَّهُ أن یصِیبَکم نَفحَةٌ مِنها فلا تَشقَونَ بَعدَها أبدا.

همانا در طول عمرتان، نسیم‌هایى از سوى پروردگار مى‌وزد، پس خود را در معرضِ آنها قرار دهید، باشد که از آن نسیم، به شما بِوَزَد و هرگز به شقاوت نیفتید.

 

گفت پیغمبر که نفحت‌های حق . اندر این ایام می‌آرد سبق

گوش و هوش دارید این اوقات را . در رُبایید این چنین نفحات را

نفحه‌ی آمد شما را دید و رفت . هر که را می‌خواست جان بخشید و رفت

نفحه دیگر رسید آگاه باش . تا از این هم وانمانی خواجه باز

 

ماه رجب یکی از همان نسیم‌ها و فرصت‌هاست، شب لیلة الرغائب، ایام البیض و ایام اعتکاف از همان فرصت‌هاست. از این فرصت‌ها باید بیشترین بهره معنوی را ببریم، چرا که راه تعالی روح و سعادت دنیا و آخرت، و راه فائق آمدن بر مشکلات فردی و اجتماعی، روحی و روانی، تقوای الهی است و تقوای الهی با ارتباط با خالق هستی با دعا با مناجات و با اصلاح دل‌ حاصل می‌شود و اگر تقوا حاصل شد روح انسان متعالی می‌شود، معنویت بر درون انسان حاکم می‌گردد و انسان قدرت ایستادگی در برابر مشکلات را پیدا می‌کند و از آفت‌، آسیب‌ و انحراف‌ حفظ می‌شود.

 

دعا

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

وَالْعَصْرِ إِنَّ الإنْسَانَ لَفِی خُسْرٍإِلا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ

وَٱلسَّلَامُ عَلَیكُمْ وَرَحْمَةُ ٱللَّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

خطبه دوم 

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

اَلحَمدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ الْحَمْدُ لِلَّهِ خَالِقِ الْخَلْقِ، بَاسِطِ الرِّزْقِ، فَالِقِ الْأَصْبَاحِ، ذِی الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ، وَ الْفَضْلِ وَ الْإِنْعَامِ، الَّذِی بَعُدَ فَلا یُرَى وَ قَرُبَ فَشَهِدَ النَّجْوَى، ثم الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلیٰ أَشْرَفِ الأَنْبِیَاءِ وَ الْمُرْسَلِین وَ خَاتَمِ السُّفَرَاءِ الْمُکَرَّمِین و حَبِیبِ إِلَهِ الْعَالَمِینَ، الْعَبْدِ الْمُؤَیدِ وَ الرَّسُولِ الْمصدد الْمُصْطَفِی الْأَمْجَدِ، الَّذِی سُمِّی فِی السَمَاءِ بِاَحْمَدِ وَ فِی الْأَرَضِینَ بِأَبِی‌الْقَاسِمِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَسَلَّمْ.

وَ صَلِّ عَلیٰ عَلِیٍ اَمیرِ المُومِنین، وَصِیِّ رَسُولِ رَبِّ الْعَالَمِین و آیَتِک الْکبْرى وَ النَّبَإِ الْعَظِیمِ، وَ صَلِّ عَلیٰ الصِّدِّیقَةِ الطَّاهِرَةِ، فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ، سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ، وَ صَلِّ عَلیٰ سِبْطَیِ الرَّحْمَةِ وَ إِمَامی‏‏الْهُدَى الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ، سَیِّدَیْ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ.

وَ صَلِّ عَلیٰ عَلىٍّ بنِ الْحُسَیْنِ زَینِ ‌الْعابِدِینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلىّ باقِرِ عِلمِ الْنَبِیین وَ جَعْفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ الصّادِقِ وَ موسَی بنِ جَعفَرٍ الْکاظِمِ وَ عَلىّ بنِ مُوسَی الرِّضا الْمُرتَضَی وَ مُحَمَّدٍ بنِ عَلىٍّ الْجَوادِ و عَلىّ‌ بنِ‌ مُحَمَّدٍ الْهادِی وَ الْحَسَنِ بنِ عَلىٍّ الْعَسکَرِی وَ الْخَلفِ الْقائِمِ الْمُنتَظَرِ الْمَهدِی.

اللَّهُمَّ أَظْهِرْ بِهِ دِینَکَ وَ سُنَّةَ نَبِیِّکَ وَ انْصُرْهُ نَصْراً عَزِیزاً وَ افْتَحْ لَهُ فَتْحاً یَسِیراً وَ اجْعَلْ لَهُ مِنْ لَدُنْکَ سُلْطَاناً نَصِیراً. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ اَئِمَّةِ الْمُسلِمینَ وَحُماةِ الْمُستَضعَفینَ وَهُداةِ المُومِنینَ صَلواةُ الله عَلَیهِم اَجمَعینَ.

 

اُوصِیكُمْ عِبَادَاللَّهِ ونَفْسِی بِتَقْوَى اللَّه

همه نمازگزاران را و خاصه خودم را به تقوای الهی سفارش می‌کنم و برای تقویت تقوای الهی مطالبی پیرامون انقلاب اسلامی تقدیم می‌کنم.

 

دستاوردهای انقلاب اسلامی

یکی از اهداف راهبردی دشمنان در جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی، ایجاد یأس و ناامیدی نسبت به آینده است تا از این طریق پشتوانه‌های مردمی نظام را از بین‌ ببرند.

دشمن با قدرت رسانه‌ای خود تلاش می‌کند تا با راه‌اندازی جنگ روایت‌ها، روایت‌های غیرواقع و کاذب را جایگزین روایت‌های صحیح نماید و از این طریق با سیاه‌نمایی، بزرگ کردن مشکلات، زیر سؤال بردن و یا کم‌ارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب و ناکارآمد نشان دادن نظام دینی؛ جلوی درک واقعیات انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی را بگیرد.

در چنین شرایطی، اهمیت تبیین دستاوردهای انقلاب و جمهوری اسلامی به‌عنوان یک وظیفه و به‌ویژه برای نسل جوان، آشکار می‌شود.

 

باید موفقیت‏‌هاى به عمل آمده، پیشرفت‌های حاصل شده، تلاش‏‌هاى به ثمر رسیده، موانع رفع‏ شده و توطئه‌های خنثی شده؛ به عنوان دستاوردهای انقلاب اسلامی، خوب برجسته و تدوین شود، تا با تصویرسازى صحیح از انقلاب اسلامى؛ از تحریف حقایق انقلاب اسلامی جلوگیری کرد تا نظام سلطه با کمک راویان خائن و تحلیلگران مغرض، نتوانند با تصویرسازى كاذب، افکار عمومی و افکار نسل‌های بعدی را فریب دهند، تا صحت راه، درستی مسیر مشخص شود و الا ملتی که به صحت راه، درستی مسیرش اعتقاد نداشته باشد یا به آن شک کند مأیوس می‌شود و شکست خواهد خورد.

 

انقلاب اسلامی در همه عرصه‌ها و در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی دستاوردهای اعجاب‌انگیز داشته است به صورتی که عقول همه اندیشمندان را متحیر ساخته و انسان‌های آزاده دنیا را به تحسین انقلاب واداشته است.

 

برای درک واقعیات انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی، تبیین وضعیت ایران و جهان قبل از انقلاب از نظر سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، و مقایسه آن با امروز بسیار ضروری است چرا که بدون توجه به شرایط داخلی و خارجی ایران در دوران قبل از انقلاب، نمی‌توان به اهمیت و عظمت دستاوردهای انقلاب اسلامی پی‌برد.

 

حوزه بین‌الملل

قبل از انقلاب، دنیا در انحصار دو ابرقدرت بود و کسی جرعت نداشت به این دو ابرقدرت چپ نگاه کند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، جهان از انحصار دو ابرقدرت خارج شد، فرهنگ سلطه‌ستیزی در ادبیات سیاسی جهان رواج پیدا کرد، همه ملت‌ها به خیزش در برابر نظام سلطه فراخوانده شدند و تمامی ملت های جهان اسلام به پیوستن به جبهه مقاومت دعوت شدند.

 

حوزه دین

قبل از انقلاب، دین به عنوان افیون ملت‌ها معرفی شده بود و همه بدبختی بشر به پای دین گذاشته می‌شد و بی دینی علامت پیشرفت و تمدن به حساب می‌آمد اما با پیروزی انقلاب اسلامی، یک قدرت مبتنی بر دین در جغرافیای سیاسی و حاكمیتی جهان پدیدار شد، دین به عنوان منبع لایزال قدرت و ارزش معرفی شد، بی‌دینی و لاابالی‌گری ارزش‌اش را از دست داد و دین‌داری و معنویت به عنوان ارزش‌های انسانی ترویج گردید.

 

حوزه داخلی

قبل از انقلاب، ایران به عنوان عمله آمریکا و ژاندارم منطقه؛ نقش حافظ منافع اسرائیل را بازی می‌کرد و به کارگاه آزمایشگاهی برای کارشناسان غربی درآمده بود و مردم ایران به عنوان انسان‌های بی‌فرهنگ، بی‌تمدن، عقب افتاده، حق توحش به آنان پرداخت می‌کردند و همواره از ناحیه ابرقدرت‌ها مورد تحقیر قرار می‌گرفتند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، ایران کشوری آزاد، مستقل، تأثیر گذار، صاحب نفوذ در منطقه گردید و هویت جهانی پیدا کرد.

 

قبل از انقلاب، ایران از ابتدائی‌ترین حق در انتخاب و انتصاب مسئولین محروم بود و همه انتصابات مقامات اصلی کشور با نظر آمریکا انجام می‌شد و سفارت آمریکا در تهران با ۴۰۰۰ کارمند عملاً اداره تمام امور ایران را در اختیار داشت تا جایی که مادر شاه می گوید: گاهی به محمدرضا می‌گفتم: چرا با علم به این که می‌دانی این پدرسوخته‌ها نوکر اجنبی هستند، آنها را اخراج نمی‌کنی؟ محمدرضا می‌گفت: چه فایده‌ای بر اخراج آنها مترتب است؟ این‌ها را اخراج کنم، ده‌ها نفر دیگر را اطرافم قرار می‌دهند. بگذارید این‌ها باشند خیال دولتهای خارجی از حسن انجام امور در ایران راحت باشد!» «یک روز محمدرضا که خیلی ناراحت بود به من گفت: مادرجان! مرده شور این سلطنت را ببرد که من شاه و فرمانده کل قوا هستم، ولی بدون اطلاع من هواپیماهای ما را برده‌اند ویتنام! و حتی سوخت همه هواپیماها و کشتی هایشان را مجانی از ایران می‌بردند» اما با پیروزی انقلاب، جمهوری اسلامی با کسب استقلال و آزادی واقعی، در تعیین سرنوشت خود و در تعیین سیاست‌های کلی و در تصمیمات خرد و کلان، مستقل عمل کرد و هیچ بیگانه‌ای در هیچ زمینه‌ای حق دخالت ندارد.

 

قبل از انقلاب، ایران از نظر تولید علم و دانش هیچ رتبه‌ای در جهان نداشت اما امروز، ایران اسلامی از نظر علمی بین 200 کشور جهان در رتبه دهم دنیا ایستاده است.

قبل از انقلاب، از نظر نظامی، ایران توان ساخت فشنگ هم نداشت. یکی از مستشاران آمریکایی در خاطراتش می‌نویسد: در برابر هر دلاری که ایالات آمریکا برای خرید نفت به ایران می‌دهد ایران دو دلار برای خرید سلاح به آمریکا می‌دهد اما امروز، ایران اسلامی طبق گزارش مؤسسه تحقیقاتی امریکن اینسرت ایران در بین ده قدرت جهانی، به عنوان هفتمین قدرت نظامی جهان شناخته می‌شود.

 

رتبه جهانی تولید علم ایران بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان‌های بین المللی جهان

در رشته انرژی اتمی از رتبه ۸۳ جهان به رتبه 10 جهان

در رشته نانو تکنولوژی از رتبه ۵۷ جهان به رتبه 7 جهان

در رشته بیوتکنولوژی از رتبه 56 جهان به رتبه 12 جهان

در رشته مهندسی هوا و فضا از رتبه 43 جهان به رتبه 10 جهان

در رشته شیمی از رتبه 48 جهان به رتبه 10جهان

در رشته فیزیک و نجوم از رتبه 64 جهان به رتبه 18جهان ارتقاء یافته است.

 

بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان‌های بین المللی جهان و سازمان بین المللی آیسسکو

سرعت پیشرفت علمی و شتاب رشد علمی ایران ۱۱ برابر سرعت متوسط رشد علم در جهان است.

پژوهشگران ایرانی با ثبت 10 هزار مقاله علمی، در رتبه 15 تولیدکنند علم در جهان قرار دارد.

در میان ۵۷ کشور اسلامی از لحاظ علمی و پژوهشی با 26000 اختراع در رتبه اول قرار دارد.

از نظر دستیابی به دانش کامل چرخه سوخت هسته‌ای در ردیف 5 کشور برتر جهان قرار دارد.

دانشمندان ایرانی در مسابقات جهانی لیزر، میکرو الکترونیک، ساخت روبات، ساخت ابر رایانه تاکنون بیش از 500 مدال در المپیادهای مختلف علمی جهان کسب کرده‌اند.

 

بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان‌های بین المللی جهان جمهوری اسلامی ایران

بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان‌های بین المللی جهان جمهوری اسلامی ایران به‌رغم همه تحریم‌ها، تهدیدها و توطئه‌ها امروز جزء برترین‌های جهان است

در حوزه درمانِ ناباروری جزو ۴ کشور برترِ جهان است

در حوزه ساخت داروهای خاص جزو ۱۰کشور برتر جهان است

در حوزه علم ژنتیک جزو ۵ کشور برتر جهان است

در حوزه موشکی جزو ٧ کشور جهان است

در حوزه ساخت زیر دریایی جزو ۵ کشور جهان است

در حوزه ساخت اژدرهای حباب ساز جزو 2 کشور جهان است

در حوزه ساخت ماهواره و فضاپیما جزو ۱۰کشور جهان است

در حوزه ساخت سدهای بتنی و خاکی و تأسیساتِ نیروگاهی جزو ٨ کشور برتر جهان است

در حوزه زیست‌فناوری جزء رتبه 5 کشور جهان و رتبه اول منطقه است

در حوزه فناوری و تحقیقات سلول‌های بنیادی جزء ۱۵ کشور جهان و رتبه اول منطقه است

در حوزه پزشکی، سلول‌های بنیادین، ترمیم ضایعات نخاعی، تولید دارو‌های راهبردی؛ رتبه 15 جهان و رتبه اول منطقه است.

 

آری كسی منکر ضعف‌ها و مشکلات، کم‌کاری‌ها و عقب‌ماندگی‌ها‌، اشتباهات انجام شده، خیانت‌ها صورت گرفته، بی‌مهری‌های به عمل آمده، رنج‌های کشیده شده نیست؛ اما این به این معنا نیست که از نظام، انقلاب، اسلام و گذشته پر افتخار خود فاصله بگیریم بلکه برای عزت و سربلندی ایران اسلامی محكم و استوار ایستاده‌یم تا همه کاستی‌ها را اصلاح کنیم.

 

دعا

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

إِنَّا أَعْطَینَاكَ الْكَوْثَرَ  فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ

وَٱلسَّلَامُ عَلَیكُمْ وَرَحْمَةُ ٱللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

نوشته های مشابه

← نوشته قبلی

نوشته بعدی →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *