احکام روزه ماه رمضان: بخش 15: شرائط بطلان روزه

شرائط بطلان روزه

  1. شرائط بطلان روزه چیست؟ و در چه شرائطی روزه باطل می‌شود؟ شرائط بطلان روزه عمد و اختیار است. توضیح: اگر روزه‌دار از روی عمد و اختیار مبطلی را انجام دهد، مثلاً می‌داند روزه است، به اختیار آب بنوشد؛ روزه‌ی او باطل مى‏شود و قضا و کفاره بر او واجب می‌شود اما اگر از روی سهو و اجبار مبطلی را انجام دهد، مثلاً یادش نبود که روزه است و آب نوشید یا به زور در گلوى او آب بریزند؛ روزه‌ی او باطل نمى‏شود.

 

  1. حکم کسی که ندانسته، مبطلی را انجام دهد چیست؟ کسی که از روی ندانستن حکم شرعی در ماه مبارک رمضان، مبطلی را انجام دهد روزه‌اش باطل می‌شود. مثلاً اگر روزه‏دار با آن که می‏داند روزه است آب بخورد، اما نداند خوردن آب روزه را باطل می‌کند؛ روزه‌ی او باطل می‌شود و قضا و کفاره بر او واجب می‌شود.

 

  1. آیا در حکم بطلانِ روزه، علم شرط نیست؟ در حکم بطلانِ روزه، علم شرط نیست، پس اگر جاهل به مسئله از روی عمد و اختیار مبطلی را انجام دهد روزه او باطل می‌شود، چه بداند این عمل روزه را باطل می‌کند و چه نداند.

 

  1. آیا در حکم بطلانِ روزه، بین جاهل قاصر و جاهل مقصر فرقی نیست؟ بین جاهل قاصر و جاهل مقصر در بطلانِ روزه و در وجوب قضا فرقی نیست اما در کفاره بین قاصر و مقصر فرق است، جاهل قاصر کفاره ندارد اما جاهل مقصر باید کفاره‌ی روزه را بگیرد.

 

  1. به چه کسی جاهل قاصر می‌گویند؟ کسی است که در یادگیری کوتاهی نکرده است به این معنا که نمى‏توانسته مسأله را یاد بگیرد یا اصلا ملتفت مسأله نبوده یا یقین داشته كه فلان چیز روزه را باطل نمى‏كند.

 

  1. به چه کسی جاهل مقصر می‌گویند؟ کسی است می‌توانسته مسئله را یاد بگیرد اما در یادگیری کوتاهی کرده است.

 

برای مطالعه دیگر احکام روزه ماه رمضان اینجا کلیک نمایید.

نوشته های مشابه

← نوشته قبلی

نوشته بعدی →

1 Comment

  1. حج احسان

    اینکه به حالت سوال و جواب گذاشتین مطالب رو فوق العادس
    همیشه برام سوال بود چرا امام خامنه ای استفطاعات داره اما هرچی جلو تر رفتم متوجه شدم تازه خیلی به روز و عالیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *